Zulte Waregem zet puntjes op de i tegen Racing Genk

Zulte Waregem heeft Racing Genk verslagen met 3-2. In de stand blijft Essevee tweede.

In het Regenboogstadion wilde Zulte Waregem revanche nemen voor de met 0-5 verloren bekerwedstrijd tegen Genk van afgelopen donderdag. Zulte Waregem domineerde in de eerste helft. Toch kwamen de Genkenaren, die zonder de geblesseerde Vossen aantraden, in de 37e minuut tegen de gang van het spel in op voorsprong na een owngoal van Bruno Godeau. Op slag van rust bracht Junior Malanda met een kopbal de score opnieuw in evenwicht. In de 60e minuut kende scheidsrechter Delferière een penalty toe aan Zulte Waregem na een ingreep van Kalidou Koulibaly. Mbaye Leye trapte de strafschop zuiver binnen. Tien minuten later scoorde Franck Berrier de 3-1, zijn elfde van het seizoen. Vlak voor affluiten milderde Khaleem Hyland tot 3-2.

Bron: Belga