Zulte Waregem wint met 3-4 van Club Brugge

Donderdagavond heeft Club Brugge op eigen veld met 3-4 verloren van Zulte Waregem.

In de laatste wedstrijd van de vierde speeldag in Play Off 1I is Zulte Waregem donderdag met 3-4 gaan winnen op het terrein van Club Brugge. Bij de rust stond Essevee 1-2 voor. Mbaye Leye had met drie bijzonder knappe doelpunten een groot aandeel in dezege van Zulte Waregem.

Leye opende de score in de 13e minuut. In de 37ste minuut kopte Ryan Donk op een hoekschop de gelijkmaker binnen. Twee minuten voor de pauze zette Franck Berrier de bezoekers terug op voorsprong.

Tweede helft

In de tweede helft diepte Leye die voorsprong uit tot 1-4. De Senegalees scoorde in de 58ste en 73ste minuut. Na doelpunten van Jesper Jorgensen (83ste minuut) en Vadis Odjidja (86ste minuut) kreeg Zulte Waregem het toch nog benauwd.

In de slotminuut voorkwam doelman Sebastien Bruzzesse met een geweldige redding op een schot van Maxime Lestienne dat het 4-4 werd.

Rechtstreeks leidersduel

RSC Anderlecht blijft na vier speeldagen leider. De landskampioen heeft met 39 punten twee punten voor op Zulte Waregem (37). Daarna volgen Standard en Racing Genk (35), Club Brugge (31) en Lokeren (27). Zondag staan Zulte Waregem en Anderlecht in een rechtstreeks duel om de eerste plaats tegenover elkaar.