Zulte Waregem wil PSV of Zenit loten in CL-voorronde

© BELGA
Redactie KW

Dat lieten voorzitter Willy Naessens, trainer Francky Dury en aanvoerder Davy De fauw zich ontvallen tijdens de officiële ploegvoorstelling.

“Als PSV op 19 juli uit de trommel komt in Nyon, zal een massa Esseveesupporters de korte verplaatsing naar Eindhoven kunnen maken. Maar het mag van mij ook Sint-Petersburg worden. Rusland is een mooi land en zeven jaar geleden hebben we ons in en tegen Lokomotiv Moskou ook goed geamuseerd”, aldus de voorzitter. “Dat gold ook voor de spelers”, knipoogde Francky Dury. “En in Gent hebben we bewezen dat we die Russen wel de baas kunnen.”

De fauw: “In de poules geraken”

Volgens Davy De fauw, die jaren in de Nederlandse competitie voetbalde, is PSV wellicht de meest haalbare tegenstander. “Er zijn daar toch al een aantal belangrijke jongens vertrokken. We hebben nu zo hard gestreden om die Champions League-voorronde te halen dat het een doel moet zijn om in de poules te geraken.” Lyon, Metalist Kharkiv en PAOK Saloniki zijn de andere mogelijke opponenten in de derde voorronde van de CL. Heen op 30/31 juli, terug op 6/7 augustus.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier