Zulte Waregem wil Eidur Gudjohnsen (Club Brugge) als vervanger van Habib Habibou

© BELGA
Redactie KW

De interesse voor Gudjohnsen werd ons door Zulte Waregem bevestigd. Naar verluidt zou de belangstelling voor de IJslander niets te maken hebben met een vermeend vertrek van Thorgan Hazard richting Anderlecht.

Zulte Wargem zit door het vertrek van Habib Habibou naar AA Gent, de langdurige knieblessure van Mbaye Leye en de aanhoudende knieproblemen van Jens Naessens erg dun in de spitsen. Voorlopig konden de in de zomer aangetrokken Idrissa Sylla en Raphaël Cacérès niet helemaal overtuigen op die positie. Daarom richtte Essevee de voorbije weken zijn pijlen op David Pollet (Charleroi) en vervolgens op Glynor Plet (Hapoel Beer Sheva, Israël en ex-RC Genk), maar achtte beide opties te duur.

In die zin is de piste van Eidur Gudjohnsen interessanter: op overschot bij Club Brugge, waar zijn contract eind dit seizoen afloopt. Wel zullen de financiële eisen van de IJslander ook niet min zijn.

Skulason als troef in onderhandelingen

De 35-jarige Gudjohnsen kan zowel in de spits als achter de spitsen spelen, maar geeft de voorkeur aan die laatste positie. Toch wil Zulte Waregem hem overtuigen om aan de Gaverbeek Habib Habibou te komen vervangen. Speelkansen gegarandeerd voor de ervaren Noord-Europeaan, die erop gebrand is te bewijzen dat hij te vroeg werd afgeschreven. Dit seizoen verzamelde hij bij blauw-zwart nog maar 6 basisplaatsen en scoorde 1 keer. Bij Zulte Waregem zou hij zijn goede vriend en landgenoot Olafur Skulason terugvinden. Gudjohnsen komt vaak ten huize Skulason. Als Club Brugge instemt met een overgang naar het zuiden van de provincie, is de verdedigende middenvelder wellicht dé man om de laatste twijfel bij Gudjohnsen weg te nemen.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, onder meer editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier