Zulte Waregem wil ballen uit sfeervak houden met onzichtbaar net

Redactie KW

Eersteklassevoetbalclub SV Zulte Waregem overweegt om het sfeervak achter het doel kant zwembad met een onzichtbaar net af te schermen van het veld.

„Het idee komt overgewaaid uit Duitsland”, zegt logistiek- en veiligheidsverantwoordelijke Johan Deschuymere. „Vorige week was ik op een congres voor stadionverantwoordelijken in Wolfsburg. Daar werd ons een nieuw product voorgesteld dat al met succes werd uitgetest op enkele Duitse velden : noem het een onzichtbaar net waarvan je enkel het uiteinde en de verankering ziet. Het belemmert dus geenszins het zicht op het veld.”

Bal vol in het gezicht

De sfeertribune, een idee van ceo Patrick Decuyper en goed voor 1.600 extra plaatsen, deed al dienst in de thuiswedstrijden tegen Olympiakos en Oud-Heverlee Leuven. De fans zijn er vol lof over. Toch kreeg een vrouw in de competitiewedstrijd tegen OHL op een onoplettend moment een bal vol in het gezicht. „Hekken en traliewerk worden zoveel mogelijk geweerd, maar dat ‘Duitse’ net is een ideaal alternatief. We laten de beslissing aan de supportersraad over”, geeft Johan nog mee.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier