Zulte Waregem: vier aanwinsten en Stijn Meert wellicht beloftentrainer

© BELGA
Redactie KW

Op de eerste training als voorbereiding op het nieuwe seizoen stelde SV Zulte Waregem vier nieuwkomers voor. Geen ronkende namen, maar vooral versterkingen in de breedte.

Naar schatting ruim 1.500 supporters zakten zondagnamiddag naar de oefenvelden van het Regenboogstadion af. Zij kregen een eerste training te zien van een spelersgroep zonder internationals en met een zestal beloften. De vicekampioen maakte van de gelegenheid gebruik om vier nieuwkomers voor te stellen. Twee aanwinsten komen van de Franse eersteklasser Sochaux: rechtsback Frédéric Duplus (23), lange tijd aanvoerder geweest van de nationale jeugdploegen van zijn land, en de Montenegrijnse jeugdinternational Danilo Sarkic (18).

Derde doelman van Lille

Met Salvatore Crimi (19), Belg met Siciliaanse roots, haalde Essevee de derde doelman van Lille binnen en de 17-jarige flankmiddenvelder Ilias Maatoug komt over van tweedeklasser Woluwe. Duplus en Crimi tekenden een contract voor drie seizoenen. Wellicht zullen de andere aanwinsten na de voorbereiding eerst hun kunnen moeten tonen bij de beloften vooraleer ze deel mogen uitmaken van de keurgroep van Francky Dury.

Ex-speler Stijn Meert wordt zo goed als zeker de nieuwe beloftentrainer van SV Zulte Waregem.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier