Zulte Waregem versterkt zich met spits uit derde klasse

Redactie KW

Zulte Waregem heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe seizoen beet. Frédéric Gounongbe (23) komt over van derdeklasser KVW Zaventem. De Belgische aanvaller tekende een contract voor twee jaar (met optie), zo maakte Essevee dinsdag bekend.

“We hebben kort op de bal gespeeld. Heel wat clubs toonden interesse voor Frédéric”, zegt Toon Mertens, hoofd scouting van Zulte Waregem. “We volgen hem al drie jaar. We hebben hem dus al lang in het vizier en vaak aan het werk gezien. Het is een linksvoetige, sterke spits met een neus voor doelpunten. Dit seizoen scoorde hij al zestien goals. Hij is 1,90 meter groot, maar heel vinnig en snel voor zijn gestalte. Hij kan als centrumspits, maar ook als flankaanvaller uitgespeeld worden.”

“Zulte Waregem was niet de enige eersteklasser die verregaande interesse toonde om mij aan te trekken”, zegt Gounongbe. “Ik weet dat de club me al jaren op de voet volgt. Ik heb een heel goed gesprek gehad met trainer Francky Dury en de mensen van de clubleiding. Dat heeft me overtuigd om voor Zulte Waregem te kiezen. Ik voelde dat Zulte Waregem mij echt wilde. Dit is een grote uitdaging voor mij, maar ik ben er klaar voor. Ik ga mijn kans proberen te grijpen door hard te werken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier