Zulte Waregem verliest op Sint-Truiden

Zulte Waregem speelde een ondermaatse partij op bezoek bij Sint-Truiden en verloor zo met 1-0.

Zulte Waregem begon aanvallend aan de partij, maar veel doelgevaar leverde dat niet meteen op. Het was zelfs de thuisploeg die het eerst dreigde. Chatelle probeerde doelman Bossut te lobben, maar zijn poging strandde op het dak van het doel. Zulte Waregem controleerde, maar de thuisploeg bleef het gevaarlijkst en in de 37ste minuut was het raak. Dolly Menga knalde de 1-0 droog in de kruising. De bezoekers probeerden meteen te reageren, maar het schotje van Leye was te zacht om de thuisdoelman te verontrusten.

Net als in de eerste helft nam Zulte Waregem de partij in handen, maar het gevaar bleef uit. Dolly Menga probeerde af en toe eens te dreigen, maar kreeg te weinig steun van zijn teruggetrokken ploegmaats om voor gevaar te zorgen. De wedstrijd was in de 72ste minuut bijna beslist. Reza glipte door de Waregemse verdediging, maar zijn schot ging maar net naast doel. De West-Vlamingen bleven ondermaats voetballen en konden de thuisploeg niet verontrusten. De 1-0 bleef dus op het bord staan, waardoor Sint-Truiden de laatste plaats nu aan Westerlo laat.