Zulte Waregem speelt gelijk tegen KV Mechelen

Ondanks de man-meer-situatie slaagde Zulte Waregem er niet in om de partij naar zich toe te trekken. In het begin van de tweede helft klommen ze op voorsprong via een strafschop, maar een paar minuten voor affluiten bracht Gorius Mechelen langszij vanop de stip.

Zulte Waregem ontsnapte meteen al aan een vroege achterstand. Gorius schilderde een vrije trap op het hoofd van Biset, maar die kopte van dichtbij naast. Daarna viel de partij stil tot KV Mechelen na twintig minuten met tien man verder moest. Iddi deelde een elleboogstoot uit aan Skulason en mocht meteen gaan douchen van scheidsrechter Virant. Ondanks de man minder was het toch opnieuw de thuisploeg die voor dreiging zorgde: een voorzet van Chen ging naar de eerste paal, maar het schot van Vandenbergh kon nog net afgeblokt worden. Zulte Waregem bleef aanvallend onmondig en buitte de man-meer-situatie niet uit waardoor de rust werd bereikt met 0-0 op het scorebord.

In het begin van de tweede helft, met Maazou in de plaats van Hamalainen, klom Zulte Waregem meteen op voorsprong. Chevalier werd door Pandza onderuitgehaald in de zestien en Virant wees meteen naar de stip. Maréval bedankte en zette de 0-1 op het bord. Na een uur spelen kreeg Maazou een torenhoge kans, maar de spits knalde op de goed uitgekomen Renard. In de 66ste minuut liep Delaplace tegen zijn tweede gele kaart van de avond op en was het weer tien tegen tien. Twintig minuten voor tijd moest de partij even stilgelegd worden omdat scheidsrechter Virant met krampen af te rekenen kreeg. Hij probeerde nog even zijn match verder te zetten, maar moest zich laten vervangen door Philippe Vinche. In de slotfase begon Zulte Waregem het moeilijk te krijgen en een paar minuten voor tijd kregen ze het deksel op de neus. KV Mechelen kreeg een penalty na een trekfout van Milunovic op Cordaro en Gorius zette de 1-1-eindcijfers op het bord. (SM)