Zulte Waregem plukt aanvaller Julien Toudic weg bij RC Lens

Redactie KW

De Fransman van 28 tekende een contract voor een seizoen met optie voor een extra seizoen. Hij moet Essevee vooral doelpunten bezorgen.

Toudic paste niet meer in de plannen van Lens en mocht ondanks een nog doorlopend contract vertrekken bij de tweedeklasser uit het noorden van Frankrijk. Zijn beste jaar kende Toudic drie seizoenen geleden toen hij voor Stade Reims, toen nog Ligue 2, 19 keer scoorde in 39 wedstrijden. Het voorbije seizoen werd hij door Lens uitgeleend aan Reims en speelde hij 11 wedstrijden in de Ligue 1, evenwel zonder de weg naar doel te vinden.

Arles-Avignon geweigerd

“Ik legde een driejarig contractvoorstel van Arles-Avignon (Ligue 2) naast me neer om hier te kunnen tekenen. Ik zie deze club als een nieuwe uitdaging in een voor mij nieuwe competitie”, aldus de pocketaanvaller die ook op de linkerflank kan worden ingezet. “Ik ken al enkele spelers. Franck Berrier is een vriend van toen we nog samen bij de jeugd van SM Caen voetbalden en Thorgan Hazard ken ik van bij Lens. Het is ook Thorgan die me deze overstap heeft aangeraden.”

De belangrijkste kwaliteiten van Toudic heten zijn snelheid en schot te zijn. Francky Dury ziet in hem dan ook de geknipte afwerker die zijn team nog meer mogelijkheden moet geven.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier