Zulte Waregem pakt punt bij AA Gent

Zulte Waregem had het in de eerste helft lastig met een snedig AA Gent, maar kon op de counter enkele keren voor gevaar zorgden. Na de rust kwam Gent nog enkele keer dicht bij een doelpunt, maar de bezoekers hielden stand en keerden zo met een puntje terug naar huis.

De thuisploeg had iets recht te zetten na de nederlaag van vorige week en begon dan ook heel snedig aan de partij. Een afstandschot van Van der Bruggen werd afgeblokt en een wegglijdende Melli kon net niet bij de vrije trap van El Ghanassy. In de tiende minuut kon Van der Bruggen opnieuw uithalen, maar Bossut pakte. Meteen daarop miste Chevalier een grote kans op de counter. Gent bleef op de helft van de bezoekers kamperen, maar was kwetsbaar op de tegenaanval. Chevalier kon maar nipt afgestopt worden. Coulibaly had er blijkbaar niet veel zin in, want hij kreeg twee keer de bal aangespeeld, maar deed niet veel moeite om die te bemachtigen. Op het half uur kreeg een vrijgelaten Melli een uitstekende kopkans, maar hij besloot hoog over doel. Een paar minuten voor de rust had Bossut nog een schitterende redding nodig op een pegel van Coulibaly, maar de rust werd bereikt met 0-0.

De eerste kans na de rust was voor Coulibaly. De Senegalees knikte de bal nogal ongelukkig op het hoofd van Bossut en zag zo de bal net over de deklat verdwijnen. Aan de overkant kwam De fauw maar net te kort om een scherpe voorzet voorbij Boeckx te deviëren. Gent dreigde nog met een schicht van Jorgensen, maar Bossut wierp zijn lichaam goed in de baan van de bal. Daarna stapelden de slechte passes en fouten zich op bij de thuisploeg, waardoor Zulte Waregem dicht bij het openingsdoelpunt kwam, maar Habibou knalde de kans onbesuisd over doel. Zulte Waregem hield de rangen goed gesloten en dreigde nog enkele keer via Berrier en Chevalier. Gent kon daar nog weinig tegenover stellen. In de 78ste minuut klom Gent dan toch bijna op voorsprong, maar de bal van Jorgensen belandde aan de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later kwam Delaplace dicht bij het openingsdoelpunt voor Zulte Waregem, maar op het allerlaatste moment stak Melli nog stokken in de wielen. Daarna slaagde geen van beide teams er nog in om de ander te verontrusten en zo eindigde de partij op 0-0.