Zulte Waregem onderuit tegen Lierse

Zulte Waregem begon het best aan de partij, maar ging de rust in bij een 1-1-stand. In de tweede helft ging de thuisploeg aanvankelijk op zoek naar de zege, maar toen Lierse tegen de gang van het spel in de 1-2 op het bord zette was Zulte Waregem helemaal van slag.

De wedstrijd was tien minuten ver toen Zulte Waregem op voorsprong klom. Kawashima verkeek zich op een vrije trap vanaf links en D’Haene was er als de kippen bij om binnen te duwen. Nog geen drie minuten later was D’Haene daar opnieuw, maar deze keer trof hij de deklat. De wedstrijd ging daarna goed op en neer en na een half uur spelen troffen de bezoekers raak. El Gabas werkte zich doorheen de Waregemse defensie en zette de 1-1 op het bord. Zulte Waregem dreigde vlak voor de rust nog eens op de counter, maar Kawashima ging goed plat op de poging van Habibou.

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamer, maar Kawashima hield met twee knappe reddingen zijn team recht. Daar profiteerde het optimaal van in de 56ste minuut. Opnieuw El Gabas zette de 1-2 op het bord vanuit een scherpe hoek. Zulte Waregem was daardoor van slag en vond niet meteen een antwoord. Lierse speelde nog enkele kleine kansjes bijeen, maar de wedstrijd bloedde dood. (SM)