Zulte Waregem onderuit na zwakke partij

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Sint-Truiden was er een om snel te vergeten. De twee doelpunten van de bezoekers vielen uit de lucht en pas op het einde van de partij kon Zulte Waregem nog een doelpuntje meepikken.

Sint-Truiden toonde de meeste aanvalsdrift in deze partij, maar mooi voetbal leverde dat niet op. Zulte Waregem controleerde de wedstrijd en kreeg via Matton enkele kleine kansjes, maar de bezoekende doelman werd niet verontrust. De grootste kans kwam er pas na een halfuur spelen via een vrije trap van opnieuw Matton, maar Van der Jeugt bokste de bal uit zijn doel. De wedstrijd bleef verder kabbelen en de rust werd dan ook met een logische 0-0-tussenstand bereikt.

Ook de start van de tweede helft beloofde niet veel goeds. Beide partijen bleven zonder veel inspiratie verder spelen, maar na een uur spelen viel er plotseling een doelpunt uit de lucht. Dufer sneed vanaf rechts naar binnen en trapte met links de 0-1 enig mooi in de linkerbovenhoek. De supporters van Zulte Waregem lieten hun ongenoegen blijken, maar de thuisploeg bleef onmondig voor doel. Het was zelfs Sint-Truiden dat de score kon verdubbelen. Schouterden zetten de 0-2 op het bord met een afstandsschot. Tien minuten voor tijd waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Odoi rukte op door het centrum en haalde hard uit vanop 25 meter, maar Bossut zweefde de bal uit zijn doel. Vijf minuten voor tijd slaagde Zulte Waregem erin om de aansluitingstreffer te scoren. Vandenbroeck verlengde een vrije trap tot in doel. STVV reageerde meteen op de counter, maar Rymenants trapte hoog over. Door deze overwinning is Sint-Truiden zeker van het behoud in eerste klasse. (SM)