Zulte Waregem nipt onderuit tegen Anderlecht

In een rechtstreeks duel voor de tweede plaats moest Zulte Waregem nipt zijn meerdere erkennen in landskampioen Anderlecht. Het verloor in de slotminuten met 2-3.

Zulte Waregem begon het beste aan de partij en na negen minuten stond het al 1-0 : Trajkovski kon ongehinderd de voorzet van de Fauw in doel koppen. De thuisploeg bleef de betere ploeg, maar geleidelijk aan herstelde Anderlecht het evenwicht en na een half uur spelen stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Jovanovic schilderde een gemeten voorzet op het hoofd van Mbokani en die kopte de 1-1 binnen. Waregem reageerde niet aangeslagen en acht minuten later moest Proto zijn team rechthouden met twee knappe reddingen : hij hield een schot van Lendric uit doel en ook diens herneming wist hij te pareren. Op slag van rust stak RSCA nog eens zijn neus aan het venster, maar de trap van Nuytinck strandde op de paal. Gumnienny had echter al gefloten voor een duwfout van Mbokani.

In de tweede helft, met Hinostroza in de plaats van doelpuntenmaker Trajkovski, kwam Anderlecht het beste uit de kleedkamer en zag na zeven minuten spelen een doelpunt afgekeurd worden. Na een schot van Mbokani kon Gillet in het geharrewar voor doel bijna scoren, maar Mbokani tikte het schot vanuit buitenspel nog in doel. In de 57ste minuut kwam Iakovenko in de plaats van Bruno en die zette meteen de 1-2 op het bord. De Oekraïner kwam perfect ingelopen op een voorzet van Deschacht. Zulte Waregem moest de match verder ondergaan, maar invaller Naessens – tien seconden op het veld – zette na iets meer dan een uur spelen plots de gelijkmaker op het scorebord : 2-2. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen tot De Sutter in de 86ste minuut voor de 2-3 zorgde. Hij kopte de voorzet van Jovanovic aan de tweede paal in doel en bezorgde Anderlecht zo de drie punten aan de Gaverbeek.