Zulte Waregem neemt vrede met haar tweede plaats

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem is tevreden over het voorbije seizoen, en neemt vrede met de tweede plaats. Al was de titel een bekroning geweest van dit uitzonderlijk seizoen.

Zulte Waregem kwam niet verder dan een 1-1 op Anderlecht en moet vrede nemen met de tweede plaats. Toch kan Waregem terugblikken op een mooi seizoen.

Franck Berrier is dan ook nuchter: “We hebben een mooi seizoen gespeeld en Anderlecht is de verdiende kampioen. We hebben er alles aan gedaan om hier te winnen vandaag.”

Trainer Francky Dury reageert ontgoocheld: “Als je er zo dicht bij bent, dan ben je ontgoocheld. Maar eerst en vooral felicitaties aan kampioen Anderlecht. In het begin was het vrij nerveus, maar in de tweede helft speelden we dankzij Berrier gedurfder en kwamen we meer in ons spel. Toen we scoorden dacht ik dat het kon, maar we kregen snel opnieuw een tegengoal. Misschien moesten we iets rustiger blijven. Daarna konden we het verschil niet meer maken. Toch ben ik trots op mijn spelersgroep en op het seizoen dat we hebben gespeeld.”

“Ik zal dit team de rest van mijn dagen onthouden, want het is de mooiste groep waar ik ooit mee gewerkt heb. Dat iedereen ontgoocheld is, vind ik volkomen normaal, teken dat ze allemaal geloofden in onze missie. In de kleedkamer heb ik enkele spelers geknuffeld die aan het wenen waren. We voelen ons als een renner die nipt geklopt wordt in de sprint van een grote koers.”

Dury blikte ook al even vooruit op volgend seizoen waarin een nieuw Europees avontuur wacht. “Nu is het aan de directie om deze succesgroep samen te houden. Ik heb al meermaals op de nodige inspanningen aangedrongen. In de kwalificaties van de Champions League wacht ons wellicht al meteen een klepper. Mochten we snel uitgeschakeld worden, kunnen we misschien toch nog schitteren in de poules van de Europa League, zoals ik met AA Gent gedaan heb.”

Voorzitter Willy Naessens vond het een goede wedstrijd: “Ik denk dat we kans maakten om hier te winnen, maar dat is niet gelukt. Dat is jammer, maar tweede is ook mooi. We moeten gelukkig zijn met een gelijkspel, anders waren we pas derde. We hebben gespeeld om te winnen, maar we moeten toch tevreden zijn.”

“Ik had liever de titel gewonnen,” zegt een nog ontgoochelde doelman Sammy Bossut. “Ik denk dat we die verdiend hadden. We kwamen verdiend 1-0 voor en Anderlecht dreigde alleen maar uit stilstaande fases. We brachten het beter voetbal, maar we raakten niet verder dan 1-1. We mogen trots zijn op ons seizoen. Het was een topseizoen.”

“In eerste instantie was in de kleedkamer vooral ontgoocheling te merken,” zegt verdediger Steve Colpaert. “Begrijpelijk, want we zijn Anderlecht op eigen veld tot de laatste minuut onder druk komen zetten, waardoor we altijd in de titel hebben geloofd. Zij kregen in de tweede helft geen kans meer, maar scoorden toch. Misschien kwam die tegentreffer iets te snel.” Toch heeft de Brusselaar nog zin in een feestje op de Waregemse Markt. “Ik zie die die kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League als een mooie medaille voor een historich seizoen. Dat mag toch gevierd worden, niet?”

(SV)

Zulte Waregem neemt vrede met haar tweede plaats

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier