Zulte-Waregem legt SK Lierse over de knie

SV Zulte-Waregem heeft een eerste driepunter beet na een zege bij SK Lierse. Thorgan Hazard en Habib Habibou zorgden voor de doelpunten.

Zulte-Waregem heeft geen steek laten vallen op het veld van Lierse. Iets voorbij het halfuur strafte de vicekampioen balverlies van de thuisploeg af. Thorgan Hazard vond Habib Habibou die de score opende. Acht minuten later deed Dolly Menga die voorsprong teniet, maar Zulte-Waregem liet dat niet aan het hart komen. Hazard kon nog kort voor de rust de 1-2 maken.

Na de rust kwam Lierse dan opnieuw opzetten met kansen voor Losada en Bourabia, maar zij kwamen niet tot scoren. Ook de fusieploeg kreeg nog een uitstekende kans. Hernan Hinostroza viseerde nog de paal. Zulte-Waregem mocht met drie punten terugkeren richting de Gaverbeek, maar zag wel nog Mbaye Leye uitvallen met een blessure.