Zulte Waregem leent Moussa Maazou van CSKA Moskou

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft zich een uur voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met aanvaller Ouwo Moussa Maazou. Zijn Russische club CSKA Moskou leent de 23-jarige Nigeriaan uit voor één seizoen, met optie tot aankoop.

Maazou begon zijn Europees avontuur in 2007 bij Lokeren, waar hij 15 goals maakte in 30 wedstrijden. In de winterstop van het seizoen 2008-2009 haalde CSKA Moskou hem weg bij de Waaslanders, maar bij de Russische topclub kon Maazou nooit doorbreken. Hij werd uitgeleend aan achtereenvolgens AS Monaco, Bordeaux, en opnieuw Monaco. Zulte Waregem maakte verder bekend dat het de 22-jarige Nederlandse aanvaller Jérémy Bokila dit seizoen uitleent aan Sparta Rotterdam. Het contract van verdediger Nicholas Tamsin werd in onderling overleg ontbonden.

Geen Akpala

Volgens Het Nieuwsblad had Zulte Waregem ook een akkoord met Joseph Akpala. Maar die transfer ging uiteindelijk niet door, omdat Club Brugge geen groen licht af. Daar visten ze uiteindelijk achter het net voor Mémé Tchité van Standard, zodat Akpala niet mocht vertrekken.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier