Zulte Waregem laat aanhang bibbergeld betalen tegen Bergen

Bergen was de voorbije seizoenen het zwarte beest van Zulte Waregem, maar Essevee maakte in eigen Regenboogstadion komaf met die slechte traditie. Het werd 2-0.

Bij Zulte Waregem was de belangrijkste wijziging ten opzichte van de wedstrijd op Club Brugge de basisplaats voor Franck Berrier. De Fransman verdrong Olafur Skulason naar de bank. Amper drie minuten was de partij oud toen Ibrahimia Conté onderuit werd gelopen in het strafschopgebied. Penalty voor Essevee, netjes omgezet door Thorgan Hazard. Wat volgde was een matige eerste helft waarin Hazard nog een tweetal kansjes kreeg. Maar de bezoekers lieten zich via Mustapha Jarju ook niet onbetuigd. Hun grootste kans kwam er een vijftal minuten voor rust: thuisdoelman Sammy Bossut ondervond serieuze problemen om een schot van Arnor Angeli te keren.

Arbeitman mist 1-1

Na het slaapverwekkende voetbal van de eerste helft was het een minuutje na de rust al bijna prijs voor de bezoekers: Shlomi Arbeitman trapte van dichtbij op Bossut. Zulte Waregem antwoordde via een mooie dieptepass van Berrier op Mbaye Leye, maar die vond doelman Olivier Werner op zijn weg.

Bergen werd de betere ploeg. Toch stond het tien minuten na rust bijna 2-0: Leye en Berrier stonden klaar om een voorzet van Jens Naessens binnen te buffelen, maar de Senegalees kopte naast. Kort na het uur kreeg Flavien Le Postollec bij Bergen zijn tweede geel. Het sein voor Zulte Waregem om voluit op zoek te gaan naar de bevrijdende treffer, maar Naessens kopte naast. De voor Berrier ingevallen Skulason slalomde in de 75ste minuut door de verdediging van de draken. Ook hij kon vanuit een scherpe hoek niet in doel besluiten. Leye trapte dan weer een vrijschop in de handen van Werner, Conté krulde het leer in het zijnet.

Hazard bevrijdt thuisploeg

Essevee liet zijn fans echt wel bibbergeld betalen, temeer de bezoekers in het slot van de wedstrijd nog gevaarlijk kwamen opzetten. In de toegevoegde tijd nam Thorgan Hazard dan toch alle twijfels weg. Al bij al verdiende thuiszege voor Zulte Waregem, waardoor het (voorlopig) mee aan de leiding gaat in de Jupiler Pro League met 10 punten.