Zulte Waregem krijgt bekerpandoering van Racing Genk

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft meer dan een mirakel nodig om de kwartfinale van de Cofidis Cup tegen Racing Genk nog te overleven. Het verloor de heenmatch met zware 0-5-cijfers.

Het was er in het Regenboogstadion niet aan te zien dat Zulte Waregem in de Jupiler Pro League boven Genk staat. Nog voor het kwartier stond het 0-2. Elyaniv Barda en Julien Gorius schudden een slapende Esseveeverdediging wakker. Benji De Ceulaer zorgde tien minuten voor rust zelfs voor de 0-3.

Zulte Waregem, met Hernan Hinostroza in de plaats van de geblesseerde Jonathan Delaplace, kon daar niet meer dan een aantal halve kansjes via Junior Malanda, Mbaye Leye en Jens Naessens tegenover stellen. Het meest opvallende wapenfeit van de thuisploeg was te zien bij de rust, toen trainer Francky Dury de geluidsapparatuur voor de live tv-uitzending afrukte die op zijn dug-out was geplaatst.

Vrijschop op de lat

In een overbodige tweede helft maakten Thomas Buffel en nogmaals De Ceulaer de afstraffing nog zwaarder voor de thuisploeg: 0-5. De ingevallen Thorgan Hazard kwam het dichtst bij de eerredder met een vrijschop op de bovenkant van de lat.

Zondagnamiddag staan beide ploegen weer tegenover elkaar aan de Gaverbeek, dan in een competitieduel.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier