Zulte Waregem kan opnieuw winnen

De trainerswissel bij SV Zulte Waregem leverde al meteen resultaat op. In het verre Sint-Truiden won het verdiend met 0-3. Een mooie manier voor Sammy Bossut om zijn 100ste wedstrijd in eerste klasse te vieren.

Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de eerste grote kans van de wedstrijd. De doorgebroken Caluwé kwam alleen voor doelman Bossut, maar die ontfutselde hem de bal. Na twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Nfor verlengde de bal met het hoofd tot bij zijn spitsbroeder Habibou. De Franse aanvaller controleerde de bal mooi en zette de 0-1 op het bord. Sint-Truiden liet het hoofd niet hangen en kwam bijna meteen op gelijke hoogte via Mutombo, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Bossut. Daarna kwam ook Delorge in schietpositie, maar Sammy Bossut wou van geen wijken weten vanavond. Na een half uur spelen scoorden de bezoekers bijna hun tweede van de avond, maar de trap van Delaplace spatte uiteen op de lat. Het was slechts uitstel van executie. Twee minuten later profiteerde opnieuw Habibou van het geklungel in de Truidense verdediging en vergrootte zo de voorsprong tot 0-2. Sint-Truiden bleef onmondig en vijf minuten voor rust greep hun trainer Brepoels in. Hij haalde de beroerd spelende Rymenants eruit voor Antheunis.

De tweede helft begon met een nieuwe doelman en middenvelder tussen de lijnen bij Sint-Truiden. De 18-jarige Henkinet verving de geblesseerde Van der Jeugt en de 17-jarige Bertjens kwam in de plaats van Mutombo. Het jeugdige Sint-Truiden probeerde wel, maar kon niet voor gevaar zorgen. Het was uiteindelijk Essevee dat de score aandikte tot 0-3. Odoi duwde de doorgebroken Habibou tegen de vlakte en kreeg zijn tweede gele kaart van de avond. Linksachter Maréval twijfelde niet en trapte de elfmeter tegen de netten. De zege van Zulte Waregem kwam geen ogenblik meer in gevaar en Hugo Broos behaalde in zijn tweede wedstrijd bij zijn nieuwe ploeg al meteen een overwinning. (SM)