Zulte Waregem is de nieuwe leider na winst tegen Anderlecht

Anderlecht is zijn koppositie in play-off I kwijt. In de laatste wedstrijd van de vijfde speeldag ging paars-wit met 2-1 onderuit op het veld van Zulte Waregem. Het team van coach Francky Dury springt over de Brusselaars naar de eerste plaats. Essevee telt 40 punten, één meer dan Anderlecht.

S V Zulte Waregem kreeg zondagavond voor de vierde keer de kans om leider te worden in eerste klasse. Tegenstander Anderlecht leek wel te willen meewerken aan dat feestje. In een matige topper hadden de Brusselaars wel het meeste balbezit, maar de betere kansen waren voor Zulte Waregem. Leye opende de score op strafschop. Veel meer had de eerste helft niet om het lijf, al trapte De Sutter nog op de paal.

Tweede helft

Na de pauze kreeg Conte een tweetal mogelijkheden, maar zijn pogingen werden telkens afgeblokt. Anderlecht deed nog altijd weinig met het balbezit, creëerde amper een kans en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd toen Malanda de 2-0 binnentrapte na een knappe aanval van de thuisploeg.

Spannend

Twee minuten voor tijd scoorde Mbokani nog de aansluitingstreffer. Het werden nog drie spannende minuten, maar Essevee hield stand en springt zo over Anderlecht naar de eerste plaats.

Volgende week zondag (28 april) gaat Zulte Waregem op bezoek bij Standard. Anderlecht trekt dezelfde dag naar Club Brugge.