Zulte Waregem houdt Valenciennes op gelijkspel in oefenduel

Redactie KW

In zijn beste voorbereidingswedstrijd tot dusver speelde Essevee 1-1 tegen de Noord-Fransen.

In Saint-Amand-les-Eaux, in de omgeving van Valenciennes, maakte Olafur Skulason een vroege voorsprong van de club uit de Ligue 1 nog in de eerste helft ongedaan. In het vervolg van de wedstrijd was het vooral Zulte Waregem dat verzuimde om de kansen af te maken. Zo belandde een fraaie kopbal van opnieuw Skulason nog tegen de deklat.

Basiself in zicht

Zulte Waregem kwam aan de aftrap met een ploeg die dicht aanleunt tegen wat het elftal van Francky Dury moet worden dat op de eerste speeldag naar Lierse trekt. Dat betekent: geen veranderingen in doel en in de verdediging, Skulason als meest teruggetrokken man op het middenveld, waar Aleksandar Trajkovski, Franck Berrier en Ibrahima Conté voor de creativiteit en aanvoer moeten zorgen voor Mbaye Leye en Habib Habibou, die opnieuw samen hun kans kregen. Habibou werd uit voorzorg vervangen na een trap op het scheenbeen, maar er bleek uiteindelijk weinig aan de hand.

Francky Dury had het na afloop over “onze beste wedstrijd tot dusver in de voorbereiding”. Al moet hier wel bij vermeld worden dat Valenciennes nog maar aan zijn eerste oefenpartij toe was.

Van den Brom

Intussen zit de coach nog altijd op apegapen wat eventuele wijzigingen in zijn kern betreft. Vorige week schermde Franck Berrier met Turkse interesse en spaarde hij zich nog, maar zaterdagavond ging hij voluit. “Ik weet ook niet of dat betekent dat Franck hier blijft, maar dat hij hier nog loopt heeft vooral met wederzijds respect tussen ons te maken”, aldus nog Dury. “Ik zit een beetje in het zelfde schuitje van John Van den Brom (Anderlecht). We zijn heel passioneel met ons vak bezig en dan steekt het dat het wachten blijft op de gevraagde versterking. In de eerste helft heb ik een heel goed team aan het werk gezien, maar er mag niet veel met die jongens gebeuren of we komen in de problemen.”

Ook dinsdag (in Douai tegen Lens) en zaterdag (in het eigen Regenboogstadion tegen Bordeaux) oefent Essevee nog tegen Franse opponenten.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier