Zulte Waregem houdt punt thuis tegen Lokeren

Na een evenwichtige partij tussen Zulte Waregem en Lokeren stond er een logische 1-1 op het scorebord. Beide teams lieten de kans op de overwinning liggen.

Zulte Waregem trapte de partij op gang en kwam bijna meteen op achterstand. Harbaoui kopte een bal van dichtbij binnen, maar werd teruggefloten voor een voorafgaande overtreding. Daarna nam de thuisploeg de match in handen, maar veel gevaar leverde dat niet meteen op. Het was zelfs Lokeren dat opnieuw het dichtst bij het openingsdoelpunt kwam. Een schot van De Ceulaer werd weggebokst door Bossut en even later zag diezelfde De Ceulaer een schot in hoekschop verdwijnen. De thuisploeg probeerde het ook nog eens, maar het vizier van Chevalier en de jonge Naessens stond nog niet scherp. In de 35ste minuut deed Serwy wat zijn ploegmaats niet lukte, hij scoorde de 1-0 op voorzet van Chevalier. Lokeren reageerde meteen met een kopkans voor Harbaoui, maar hij besloot naast. De thuisploeg had echter de smaak te pakken: Dachelet kon koppen op een hoekschop, maar Copa pakte uit met een sublieme redding. Meteen daarna opnieuw een kans voor Zulte Waregem, maar Naessens knalde de voorzet in één tijd naast.

Lokeren hing bij de start van de tweede helft meteen de bordjes in evenwicht. De Ceulaer tikte de voorzet van Harbaoui deze keer wel tegen de netten, 1-1. Na tien minuten spelen kon Zulte Waregem nog eens dreigen via een stilstaande fase, maar de vrije trap van Maréval werd door Copa nog net over doel in hoekschop getikt. Daarna was het opnieuw de beurt aan De Ceulaer, maar zijn schot miste alle richting. Na tien minuten wachten volgde er een nieuwe kans in het Regenboogstadion. Sterckx zette zich door in de zestien. Zijn gekruist schot ging nipt voorlangs. Vervolgens stak Zulte Waregem opnieuw zijn neus aan het venster. Een lage voorzet van Hamalainen werd door Sterckx op Copa besloten. Lokeren liet zich echter niet kennen en zorgde meteen voor dreiging. Het schot van Harbaoui ging maar net over. Daarna kwam Chevalier dicht bij het beslissende doelpunt op de counter, maar hij was te zelfzuchtig en trapte de bal hoog over. Vlak voor affluiten miste Trajkovski de kans op de 2-1. Lokeren beëindigde de partij nog met zijn tienen na een tweede gele kaart voor Tshimanga.