Zulte Waregem heeft extra spits en middenvelder

Redactie KW

Zulte Waregem heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor het volgend seizoen. De IJslander Olafur Ingi Skulason komt over van het Deense Sonderjvsk Elitesport, en tekende in Waregem een contract voor drie seizoenen. Skulason is 28 en speelt ook voor de nationale ploeg van IJsland.

“Via de broers Vidarsson en Finnbogason volg ik het Belgisch voetbal wel een beetje. Ik ben een controlerende middenvelder die in eerste instantie de verdediging probeert te helpen, maar ook de aanval ondersteunt waar mogelijk. Het is mijn taak om evenwicht in het elftal te brengen.”

Ook Giuseppe Rossini komt naar Waregem. De 24-jarige spits stapt over van KV Kortrijk naar Zulte Waregem, en heeft een contract beet voor twee seizoenen, met optie op nog één jaar. “Van de huidige kern ken ik Habib Habibou en ook Steve Colpaert, waarmee ik bij de Belgische beloften gespeeld heb. Welk systeem we spelen maakt niet zoveel uit. Belangrijk is dat er twee of drie spelers zijn die rond mij zwerven. Mijn kopspel, deviaties en linkervoet zijn mijn sterkste punten, en ik hoop die ten volle te kunnen benutten vanaf komend seizoen.”

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier