Zulte Waregem haalt op het nippertje drie punten tegen OHL

Zulte Waregem, dichtste achtervolger op leider Anderlecht in de Jupiler Pro League, heeft in zijn laatste wedstrijd van het jaar de maat genomen van Oud-Heverlee Leuven. Het werd 2-1.

Bij Zulte Waregem liet trainer Francky Dury in vergelijking met de wedstrijd op Bergen Jens Naessens weer opdraven in plaats van Habib Habibou. Karel D’Haene, eerder van de week ziek gemeld, werd fit bevonden voor de dienst.

Zulte Waregem ging erg sterk van start, maar het miste de kansen om al vroeg op rozen te zitten. In het eerste kwartier knalde Mbaye Leye voorlangs en gingen ook uitstekende kopbalkansen voor Jens Naessens, Junior Malanda en Bruno Godeau er niet in.

Lang wachten op kans OHL

Het duurde 24 minuten vooraleer Oud-Heverlee Leuven tot een eerste kans kwam: Esseveedoelman Sammy Bossut liet zich bijna verrassen door een vrijschop van Thomas Azevedo. Op slag van rust besloot Thorgan Hazard een puike dribbel van Franck Berrier recht in het gezicht van bezoeker Gunther Vanaudenaerde.

Op het uur moest seizoensrevelatie Junior Malanda (licht) geblesseerd naar de kant. Zulte Waregem bleef de Leuvense vesting bestoken, maar pas in de 69ste minuut kwam er een barstje in. Leye bracht de bal voor en de ingevallen Habib Habibou werkte van dichtbij af. Tien minuten later was de stand al in evenwicht. Het doelpunt van Chuka kwam compleet uit de lucht gevallen. Gelukkig voor de thuisploeg kon alweer Habibou net voor affluiten de winnende treffer binnen koppen.

Zulte Waregem speelt zijn eerstvolgende competitiewedstrijd op zondag 20 januari om 18 uur op het veld van leider Anderlecht. Van 4 tot 11 januari trekt Essevee op stage naar Marbella.