Zulte-Waregem haalt het van Cercle Brugge met 3-1, Berrier scoort twee maal

Zulte-Waregem heeft de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge gewonnen met 3-1. Berrier was de grote held bij de thuisploeg. Debutant Gudjohnsen scoort wel een penalty voor Cercle Brugge.

Cercle begint goed in de eerste helft, maar kan niet veel kansen creëren. Zulte-Waregem herstelt langzaam het evenwicht tijdens die eerste helft, maar kan niets laten zien voor het doel. Zulte-Waregem moest wel een penalty krijgen na hands van Cornelis, maar scheidsrechter Delacour houdt het op een hoekschop.

Na de rust verandert er niet veel in het spel, weinig kansen voor beide ploegen. Op 58 minuten komt daar verandering in. Berrier, die we al heel de wedstrijd niet gezien hadden, trapt een vrije trap binnen. Zeven minuten later zorgt Habibou voor de 2-0, hij werkt de bal vlot binnen langs Coppens. Op het moment dat Habibou scoorde, stond nieuwe speler Gudjohnsen klaar om in te vallen. Even later wordt Colpaert bestraft met een rode kaart nadat hij Vidarsson neerduwde. Cercle krijgt ook een penalty die debutant Gudjohnsen binnentrapt, de eerste goal voor de Ijslander in de Belgische competitie. Zulte-Waregem is even verrast door de plotse penalty, maar 5 minuten voor het einde maakt Berrier er 3-1 van waardoor Zulte-Waregem zich als winnaar mag kronen.