Zulte Waregem geeft zege nog uit handen

Zulte Waregem was de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Nadat ze in het begin van de tweede helft op achterstand kwamen, klommen ze alsnog op 1-2. Het zag ernaar uit dat de zege binnen was, maar een strafschop besliste er nog anders over.

Bij Zulte Waregem zat Colpaert verrassend op de bank in deze belangrijke zespuntenwedstrijd. Beide teams begonnen dan ook wat aarzelend aan de partij. Doelman Bossut had blijkbaar last van zenuwen, want na tien minuten speelde hij de bal in de voeten van Geraerts. Gelukkig was die te verrast om te reageren. Daarna zorgden de bezoekers voor wat druk, maar thuisdoelman Kaminski liet zich niet verschalken. Eerst pakte hij uit met een sublieme save op een kopbal van de duikende Naessens, daarna reageerde hij attent op een bal uit de tweede lijn. Leuven leek daarna de wedstrijd wat in handen genomen te hebben, maar het was wel Zulte Waregem dat de thuisdoelman bleef testen. Het schot van Sterckx werd in hoekschop gewerkt. Tien minuten voor rust stak de thuisploeg toch eens zijn neus aan het venster. Ruytinckx wou een voorzet op doel trappen, maar De fauw zat er nog tussen en kreeg zo een trap op de kont. Twee minuten later slaagde de spits van Leuven er toch in om op de bal te shotten, maar zijn schot werd onderweg afgeblokt. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers toch bijna op voorsprong. Delaplace stond op de goede plaats om een voorzet van Chevalier binnen te trappen, maar zijn poging werd voor de doellijn afgeblokt.

Zulte Waregem keek na de rust meteen tegen een 1-0-achterstand aan. Ruytinckx werkte een voorzet van Vermeulen af met een achterwaartse kopbal. De bezoekers waren echter niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na 64 minuten vonden ze dan toch een opening in de thuisverdediging en stond het 1-1. Delaplace frommelde de verdiende gelijkmaker in doel na een mooie actie van Trajkovski en Serwy. Ei zo na stond het bijna meteen 2-1, maar Remacle kopte onbegrijpelijk over. In de 73ste minuut stond het 1-2. Trajkovski verschalkte de thuisdoelman met een schot vanop zo’n 25 meter. Nog geen twee minuten later liet Serwy de kans liggen om de match definitief te beslissen. Hij moest een voorzet vanop rechts maar binnen te schuiven, maar miste op een knullige wijze. De bezoekers hadden daarna de match onder controle, maar tien minuten voor tijd wakkerde Azevedo de Leuvens hoop weer aan. Na een knappe dribbel besloot hij meteen op doel, maar zijn bal spatte uiteen op de bovenkant van de lat. Dat was echter uitstel, want in de 85ste minuut raakte Skulason de bal met de hand in de zestien en Remacle schoof de strafschop netjes binnen, 2-2. Zulte Waregem verdiende meer, maar de binnenkant van de paal hield de bezoekers van een derde goal. Daardoor greep Zulte Waregem opnieuw naast een verdiende overwinning.