Zulte Waregem geeft zege nog uit handen

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Lierse was er een om snel te vergeten. Beide ploegen speelden een zwakke partij. De thuisploeg kwam op voorsprong, werd een strafschop ontnomen en kreeg in de slotminuten het deksel op de neus. De wedstrijd eindigde zo op 1-1.

Voor Zulte Waregem stond er niet veel meer op het spel, maar toch begonnen ze het felst aan de wedstrijd. Veel doelgevaar leverde dat echter niet op. Na een kwartier kon Lierse toch wat gevaar creëren, maar Cavens kwam net te laat op de voorzet van Thompson. Daarna probeerde de bezoekers de wedstrijd in handen te nemen, maar veel dreiging kwam daar niet van uit. Beide team bleven aanvallend onmondig. De thuisploeg zag nog Roelandts uitvallen en in zijn plaats kwam Matton. Vlak voor rust kwam Essevee nog bijna op voorsprong. Chevalier lanceerde Delaplace in de zestien, maar Davids kon de bal nog net in hoekschop glijden. Zo gingen ze rusten bij 0-0.

Sollied voerde al vlug een wissel door en bracht Abdelwahed in de ploeg. Die lanceerde meteen Cavens, maar die was te verrast om iets met de bal aan te vangen. Na bijna een goed uur spelen voetbalde de thuisploeg toch nog eens een kans bij elkaar en stond het 1-0. Delaplace kon een voorzet tot bij Habibou leggen en die kon de bal in het lege doel tikken. Lierse stelde daar een afstandschot van Abdelwahed tegenover, maar de bal ging naast. In de 70ste minuut ging Bernardez in de fout en kon Habibou alleen op de doelman af, maar Kawashima behoedde zijn ploeg voor erger. Een kwartier voor tijd werd Habibou onderuit gehaald in de zestien, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Dat brak de thuisploeg nog zuur op, want vlak voor affluiten kwam Lierse langzij via de sterk ingevallen Abdelwahed. Zijn afstandsschot week af op invaller Vandenbroeck en belandde zo in doel. (SM)