Zulte Waregem geeft voorsprong nipt uit handen

© IMAGEGLOBE

Zulte Waregem had in de eerste helft weinig moeite met een ondermaats Lokeren en klom al snel op voorsprong via Hamalainen. In het begin van de tweede helft kwamen de West-Vlamingen nog dicht bij een tweede doelpunt, maar Lokeren herpakte zich en kwam in de slotfase nog langszij.

Lokeren zorgde voor het eerste doelgevaar van de wedstrijd, maar Persoons trapte de bal onbesuisd over doel. Hamalainen toonde na acht minuten hoe het wel moest en krulde de 0-1 met een vrije trap binnen. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd Lokeren nooit. De grootste doelkansen kwamen er zelfs opnieuw voor Zulte Waregem. Op de tegenaanval besloot Leye naast en even later kon Naessens de voorzet van Chevalier net niet afwerken. Lokeren probeerde nog even vlak voor rust, maar de poging van De Ceulaer werd simpel opgevangen door Bossut.

Zulte Waregem begon het snedigst aan de tweede helft met een bedrijvige Berrier. Eerst draaide de Fransman zich voorbij zijn mandekker, maar zijn schuiver was te zacht. Daarna lanceerde hij Chevalier, die de bal op zijn beurt probeerde terug te leggen naar Berrier, maar Copa zat er goed tussen. De Lokerse doelman moest zich meteen daarna opnieuw onderscheiden. Naessen kon helemaal vrij inkoppen, maar Copa tikte de kopbal vanonder de lat met een ultieme reflex.

Lokeren voerde twintig minuten voor tijd een dubbele wissel door en dat bracht opnieuw schwung in de partij. Een voorzet van Patosi belandde aan de tweede paal bij Persoons en Maric, maar ze liepen in elkaars weg. Nog geen minuut later moest Bossut goed plat op een poging van De Bock. Net wanneer de Lokerse storm leek te gaan liggen, zorgde Harbaoui voor de 1-1. Hij was er als de kippen bij om een afgeweerd schot van Patosi binnen te trappen. Zulte Waregem moest in de slotfase helemaal terug, want Lokeren ging op zoek naar de zege. De West-Vlamingen hielden stand en keren met een puntje terug naar de Gaverbeek na het 1-1-gelijkspel.