Zulte Waregem en KV Oostende verdelen de punten in derby die alle kanten uitkon

Het werd 2-2 in het Regenboogstadion na een duel dat beide ploegen evengoed hadden kunnen winnen.

Bij Zulte Waregem geen Junior Malanda (geschorst), Habib Habibou (blessure hamstings) en Steve Colpaert (ziek). KV Oostende trad wel op volle kracht aan. Voor aanvang van de West-Vlaamse derby kreeg Thorgan Hazard een knuffelbeer van de club omdat hij afgelopen week vader is geworden.

Essevee nam in bijzonder guur winterweer het initiatief, maar de Oostendse doelman Didier Ovono stond pal op een vrijschop van Hazard en een schot van Jens Naessens. Bij de eerste uitbraak van Oostende scoorden de kustjongens al meteen de 0-1: Franck Berrier, even terug in het Regenboogstadion, met de assist, Laurent Depoitre werkte binnen.

KVO levensgevaarlijk op de counter

Na een kwartier kon weer Depoitre op thuisdoelman Sammy Bossut af, maar de KVO-spits besloot onbesuisd over en naast. Het samenspel van Zulte Waregem vlotte aardig, zonder dat het tot veel doelgevaar leidde. Ibrahima Conté probeerde wel, maar zag zijn actie afgeblokt door Ovono.

Kort na het halfuur rinkelde de kassa bijna opnieuw aan de overzijde. Canesin stormde op Bossut af, maar die laatste kwam gepast tussenbeide. Even later moest Bryan Verboom op de doellijn een kopbalgoal van Sébastien Siani, ook al ex-Zulte Waregem, verijdelen. Met de rust in zicht staken Raphaël Cacérès en opnieuw Naessens de neus aan het venster, maar ook die kansen leverden aan de pauze niet de verdiende gelijkmaker op.

Gelijkmaker Sylla meteen tenietgedaan

Een sterke Conté sneed 5 minuten na rust knap door de Oostendse afweer, maar ook hij vond Ovono op zijn weg. De thuisploeg duwde door. Eerst belandde een vrijschop van Hazard via Ovono tegen het doelhout, maar die had op het uur geen verhaal tegen de goed geplaatste gelijkmaker van Idrissa Sylla. Maar alles was te herdoen voor Essevee toen Depoitre luttele minuten later met zijn tweede van de avond de 1-2 aantekende. Pijnlijk voor de thuisploeg die de spits graag in zijn rangen had gezien.

Verboom en Bossut verhinderen 1-3

Zulte Waregem probeerde opnieuw de bakens te verzetten, maar aan de overkant had Bossut weer Verboom nodig om redding te brengen, alvorens de goalie zichzelf goed in de voeten van de ingevallen Mushekwi gooide. De match kon echt nog alle kanten uit, want met nog 17 minuten op de klok lepelde Sven Kums de bal op vrijschop van Hazard tegen de netten: 2-2. Bossut hield nog een vrijstaande Depoitre van zijn derde doelpunt van de avond. In een spannend slot veranderde de score niet meer.