Zulte Waregem en Cercle Brugge houden elkaar in evenwicht

In een zwakke eerste helft klom Cercle Brugge op voorsprong. Zulte Waregem herstelde meteen na de rust het evenwicht en was de betere ploeg, maar het kwam niet meer tot scoren.

Het spel ging goed op en neer in de openingsfase, maar het was een tiental minuten wachten op uitgespeelde kansen. Zulte Waregem dreigde het eerst via een kopbal van Serwy, maar hij kon niet cadreren. Daarna was het de beurt aan Cercle. Van Eenoo nam een hoge voorzet aan de tweede paal meteen op de slof. Muyters kon het schot met wat geluk nog net in hoekschop werken. Het bleef echter armoe troef in deze partij tot Cercle Brugge tien minuten voor de rust de 0-1 scoorde. Vetokele kopte de bal door naar Iachtchouk en die gaf Muyters het nakijken. Zulte Waregem reageerde meteen via Rossini, maar de spits kreeg de bal niet voorbij doelman Verbist. De stand aan de rust was 0-1.

De tweede helft was nog maar begonnen of de thuisploeg klom langszij. Cornelis kopte de bal in de voeten van Delaplace en die scoorde in een tijd de 1-1. Zulte Waregem putte zichtbaar vertrouwen uit dat doelpunt en nam de partij resoluut in handen. Serwy pakte uit met een knappe actie en bediende Rossini in de zestien. De boomlange spits knalde de bal echter in het zijnet. Doelpuntenmaker Delaplace kreeg plots alle ruimte voor een schot, maar de Brugse verdediging wist op het nippertje nog redding te brengen. Meteen daarna haalde Delaplace de achterlijn. De Fransman legde de bal terug naar Rossini, maar die wist in het geharrewar voor doel niet af te rondden. Tien minuten voor tijd ontsnapte Zulte Waregem aan de 1-2. Neto kreeg plots een vrije schietkans, maar hij kreeg de bal niet voorbij Muyters. Daarna werd de partij iets bitsiger, maar kansen kwamen er niet meer. De partij eindigde dus op een 1-1-gelijkspel. (SM)