Zulte Waregem boekt gevleide zege in derby tegen KV Kortrijk

Het werd 1-0 aan de Gaverbeek met een doelpunt van Olafur Skulason in het slot van de wedstrijd.

De grootste verrassingen vielen te noteren in de basiself van Zulte Waregem: Davy De fauw bleef dan toch aanvoerder en Junior Malanda kwam bij zijn terugkeer meteen aan de aftrap ten koste van Olafur Skulason.

De bezoekers uit Kortrijk toonden zich in de eerst helft de betere met grote kansen voor onder meer Thomas Matton en tot twee keer toe Ivan Santini. Bij Zulte Waregem ontbrak vooral scherpte in de zone van de waarheid.

Wachten op goals

Tien minuten na rust verzuimde Jens Naessens na een knappe collectieve aanval om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Aan de overkant knalde Brecht Dejaegere een wenkende kans onbesuisd over. Evenwicht in de tweede helft en het bleef wachten op doelpunten. Die goal kwam er ook niet toen Thorgan Hazard met een subtiel hakje Naessens vrij speelde, want die miste opnieuw. Ook Mustapha Oussalah liet vervolgens een Kortrijkse voorsprong liggen. De Kerels voetbalden te veel kansen bij elkaar om ze hier allemaal op te sommen.

Frommelgoal

Toch bleef het spel goed over en weer gaan Toen niemand het nog echt verwachtte, frommelde Skulason vijf minuten voor affluiten toch het leer voorbij Darren Keet: 1-0. Erg gevleid, maar daar zullen ze bij Zulte Waregem na alweer enkele woelige dagen niet wakker van liggen.