Zulte-Waregem blijft steken op 2-2 bij KV Mechelen

Junior Malanda scoorde twee keer voor Zulte-Waregem, maar Van Damme en De Witte zorgden voor een verdiend 2-2 gelijkspel.

De eerste helft leverde weinig doelgevaar op. KV Mechelen begon het best aan het match en Cordaro en Van Damme stelden Essevee-doelman Sammy Bossut even op de proef, maar zonder succes. Zulte-Waregem nam geleidelijk de fakkel over en zette een mooie collectieve aanval op. Doelman Pacovski redde echter het schot van Thorgan Hazard. Wilson Kamavuaka scoorde vorige week nog twee keer voor KV Mechelen tegen OH Leuven, maar tegen Essevee stond zijn vizier niet scherp. Zijn trap viel naast het doel van Bossut. De grootste kans voor de rust was nog voor Sven Kums, maar ook hij botste op de doelman van KV Mechelen.

Na de rust had KV Mechelen het beste van het spel. Joachim Van Damme zorgde voor de verdiende 1-0 voorsprong. Lang konden de Mechelaars daar niet van genieten, want twee minuten later maakte Junior Malanda de knappe gelijkmaker. Meteen het sein voor de twee ploegen om een tandje bij te steken, met veel kansen aan beide zijden tot gevolg. Junior Malanda leek zich acht minuten voor tijd tot matchwinnaar te kronen, maar dat was buiten Seth De Witte gerekend. Na een fout van Duplus op Rits in het strafschopgebied, zette De Witte de elfmeter feilloos om. KV Mechelen probeerde in het absolute slot nog de drie punten uit de brand te slepen, maar het bleef 2-2.