Zulte Waregem bevestigt noch ontkent verhuizing

© BELGA
Redactie KW

Vice-kampioen Zulte Waregem zou overwegen om te verhuizen naar Antwerpen om op het Kiel zijn wedstrijden af te werken. De club bevestigt, noch ontkent, maar burgemeester Vanryckeghem hoort bevestigende berichten.

Het klinkt als een aprilgrap, maar er lijkt meer aan de hand. Vanuit de club krijgen we enkel de bevestiging dat er volgend seizoen in het Regenboogstadion wordt gespeeld. Geen ontkenning dus van het gerucht waarmee Voetbal Magazine uitpakt. De Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem kreeg vanmiddag wel via een bestuurslid van Zulte Waregem te horen dat de club effectief een verhuizing naar Antwerpen overweegt. Hij roept Essevee op om het gezond verstand te gebruiken.

De feestbeelden van zondag krijgen een wel erg opmerkelijke bijsmaak als het gerucht klopt dat vandaag de kop opsteekt. Essevee zou overwegen om de thuiswedstrijden van de eerste ploeg af te werken op het Kiel, in Antwerpen. De club ontkent het gerucht niet maar verstuurt enkel een perscommuniqué waarin het bevestigt dat er volgend seizoen in het Regenboogstadion wordt gespeeld. Verder krijgt vooral de stad een veeg uit de pan.

Decuyper: “ongelukkig met houding stad”

Patrick Decuyper: “De club is zeer ongelukkig met de houding van de eigenaar van het Regenboogstadion, stad Waregem, dat ondanks veel beloften de laatste vijf jaar nog niet veel omgezet heeft in daden. Dan denk ik aan het stadiondossier, het oefencomplex en de erbarmelijke staat van de oefenvelden. Ik kan onze supporters alvast beloven dat er volgend seizoen in het Regenboogstadion gevoetbald zal worden.”

Intussen bevestigt een bestuurslid van Zulte Waregem aan de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem dat de afgevaardigd bestuurder van Essevee, Patrick Decuyper, de piste van een verhuizing naar het Kiel overweegt. Daarmee is ze wel nog geen realiteit. Decuyper gaf eerder al aan dat Zulte Waregem qua sportieve en economische groei aan z’n plafond zit.

“Pure schande”

De burgemeester is evenwel erg duidelijk in zijn reactie. Hij roept de club op om z’n gezond verstand te gebruiken. Als effectief blijkt dat Essevee dat alleen maar overweegt, dan is dat op zich al een pure schande, luidt het. Vanryckeghem spreekt over judaspraktijken maar hoopt in stilte dat het niet zo’n vaart neemt. De stad Waregem wil een half miljoen euro investeren in het Regenboogstadion om alles conform de Europese normen te krijgen. Wordt morgen ongetwijfeld vervolgd.

(BC)

Zulte Waregem bevestigt noch ontkent verhuizing

reactie Decuyper

Zulte Waregem bevestigt noch ontkent verhuizing

reactie schepencollege

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier