Zuinige zege voor Zulte Waregem

© IMAGEGLOBE

In een ondermaatse partij trok Zulte Waregem in de allerlaatste minuten toch nog aan het langste eind. Dachelet zorgde met zijn doelpunt voor de 0-1-zege op Bergen.

De wedstrijd tussen Bergen en Zulte Waregem kwam maar moeilijk uit de startblokken. Het eerste kansje kwam er na een hoekschop voor Zulte Waregem op het kwartier, maar het schot van Serwy week af op een Bergens hoofd. Meteen daarna ging diezelfde Serwy alleen op doel af, maar doelman Werner was net iets sneller op de bal. In de 20ste minuut geraakte Perbet eens uit de greep van de verdedigers, maar hij wilde het te mooi doen. Zijn lobbal ging wel over doelman Bossut, maar ook over het doel. Twee minuten later had Zulte Waregem een strafschop moeten krijgen na een trekfout op Trajkovski, maar ref Lambrechts gaf geen krimp. Beide teams bleven ondermaats presteren. De bezoekers dreigden nog eens met een schot van Trajkovski en rebound van Vandenbroucke, maar de rust werd bereikt met 0-0 op het scorebord.

Bergen drong iets meer aan in het begin van de tweede helft, maar het was Zulte Waregem dat het dichtst bij de openingstreffer kwam. Serwy legde een bal breed tot bij Trajkovski, maar die slaagde er nog in om de bal tegen de doelman te mikken. Na een tijdje was het goede voetbal weer zoek. Zo kreeg Perbet een bal aan de rand van de zestien, maar de Fransman liep zich radeloos vast. De fut was daarna helemaal uit de wedstrijd. Bij Zulte Waregem kregen een paar spelers last van krampen, maar daar had Berrier geen last van. De Fransman zorgde in de 88ste minuut voor het eerste schot tussen de palen, doelman Werner moest alles uit de kast halen om de bal naast te duwen. In de daaropvolgende hoekschop viel er dan toch een doelpunt. De fauw kopte de bal terug tot bij Dachelet en die knalde de 0-1 op het bord.