Zonnebeke overweegt taks op rally’s, Moorslede houdt het bij een waarborg

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De organisatoren zijn niet meteen opgezet met de plannen van de gemeente Zonnebeke.

Zonnebeke overweegt een taks in te voeren voor rally’s. Vooral de Omloop van Vlaanderen en de Rally TBR, met start en aankomst in Roeselare, zouden daardoor getroffen worden.

“De gemeente maakt het ons onmogelijk om nog rally’s te organiseren”, foetert Hans Degryse, voorzitter van Team Bassin Roeselare. “Voor de 34ste Rally TBR-Memorial Carl Lagae in mei hebben we al toelating voor passage op het grondgebied van Zonnebeke. Over een taks heeft het gemeentebestuur ons niets gezegd. Er deden vorig jaar wel al geruchten de ronde dat Zonnebeke en Moorslede op zo’n taks zaten te broeden. Ze maken onze sport volledig kapot. In Staden en Koekelare moeten we tegenwoordig al betalen.”

Westhoekoverleg

“Er rijden jaarlijks drie rally’s over het grondgebied van Zonnebeke. Dat vraagt heel wat inzet van het gemeentepersoneel voor het plaatsen en weghalen van verkeersborden en hekken. Daarom overwegen we nu een taks in te voeren”, zegt burgemeester Dirk Cardoen van Zonnebeke. “We vragen aan het Westhoekoverleg, een samenwerkingsverband met achttien gemeenten uit de regio, om met alle burgemeesters een gemeenschappelijk standpunt in te nemen.”

Het gemeentebestuur van Moorslede gaat alvast geen taks invoeren. “Bij ons moeten rallyorganisatoren wel een waarborg storten voor eventuele schade”, weet burgemeester Ward Vergrote. Klein detail: de burgervader neemt zelf aan rally’s deel als co-piloot.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier