Zilveren medailles voor Nicolas Cleppe en Jens Vandekinderen op BK veldrijden

Redactie KW

Zaterdag werd in Antwerpen Belgisch kampioenschap voor nieuwelingen en juniores georganiseerd. Twee West-Vlamingen behaalden er een podiumplaats.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen moest Ingelmunsternaar Nicolas Cleppe alleen topfavoriet Quinten Hermans laten voorgaan. In de eerste ronde had Cleppe vijftien seconden voorsprong op Hermans, maar na een lekke band kwam de topfavoriet opnieuw aansluiten. Daarna reed ook Hermans lek, waar Cleppe opnieuw van kon profiteren. In de laatste ronde nam de topfavoriet echter definitief afstand van de Ingelmunsternaar. “Ik was naar Antwerpen gekomen voor een podiumplaats, waardoor ik alleen maar tevreden kan”, vertelt de zilveren medaillewinnaar. “Het was natuurlijk jammer van mijn lekke band, maar uiteindelijk reed Hermans ook lek, waardoor we met gelijke wapens streden. Ik heb direct alles uit de kast gehaald, omdat ik wist dat Hermans in de spurt veel sneller is. In het lopen was mijn concurrent ook veel sterker, waardoor de lange loopstroken ook in mijn nadeel speelden. In De Weekbode had ik al gezegd dat Hermans onklopbaar zou zijn en dat is ook gebleken.” Alexander Ameel greep net naast een podiumplaats. De Merkemnaar werd vierde.

Ondankbaar

Bij de juniores had Jens Vandekinderen achteraf gemengde gevoelens over zijn prestaties. “Een tweede plaats is zo ondankbaar”, aldus de Torhoutenaar. “Ik moet wel toegeven dat Laurens Sweeck, die Belgisch kampioen werd, te sterk was. Toen hij in de slotronde nog versnelde, zat ik er al compleet door. Het positieve is alvast dat ik er opnieuw sta. Ik hoop deze vorm nu te kunnen aanhouden.” Met een zesde plaats kroonde Michael Vanthourenhout zich tot tweede beste West-Vlaming.

(KPL/KDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier