Zilveren medaille voor Martijn Degreve op WK wielrennen

© BELGA
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag sprintte Martijn Degreve naar de tweede plaats op het WK wielrennen in het Deense Kopenhagen. De junior uit Sint-Andries-Brugge zette daarmee de kroon op het werk na een fantastische wedstrijd van de Belgische selectie.

Al na twee kilometer maakte Belgisch kampioen Daan Myngheer deel uit van een vlucht van 13 renners. Na 28 kilometer trok de Hoogledenaar alleen door, alleen de Fransman Gougeard kon nog volgen. De kopduo pakte een minuut voorsprong op het peloton, maar op twee ronden van het einde kwam alles weer samen.

Uiteindelijk geraakten er opnieuw zes renners voorop: twee Fransen, twee Nederlanders en de Belgen Rob Leemans en Martijn Degreve. Het peloton, met vijf Italianen op kop, probeerde de vluchters nog te grijpen, maar door het goede afstopwerk van Daan Myngheer en de rest van de Franse ploeg bleven de vluchters buiten schot.

Rob Leemans zette met een ultieme aanval zijn landgenoot Martijn Degreve in een zetel, maar hij stierf in het zicht van de aankomst. In de sprint stond er geen maat op de Fransman Pierre-Henri Lecuisinier. De Europese kampioen haalde het voor Martijn Degreve en de Nederlander Steven Lammertink.

De Bruggeling was na de aankomst tevreden met zijn zilveren medaille. “Uiteraard ben ik heel tevreden. Er was vandaag niets te doen tegen Lecuisinier. We hebben trouwens met de hele ploeg een fantastische wedstrijd gereden. Dankzij Daan Myngheer zaten we in een zetel en moesten we niets doen.”

“Toen we op het einde weg waren met zes, voelde ik mij nog heel goed en geloofde ik in mijn kansen. Leemans speelde het ploegenspel perfect, maar in de sprint kon ik niet op tegen de enorme versnelling van Lecuisinier.”

Ook Hoogledenaar Daan Myngheer, die 100 km in de aanval reed en als 43ste finishte, was tevreden. “Ik ben het gewoon om vroeg in de aanval te trekken, zo deed ik het ook op het EK. Zo zorgde ik ervoor dat de rest van de ploeg in een zetel zat. Op het einde heb ik nog mee afgestopt, ik heb mijn werk dus goed gedaan.”

Kevin Deltombe, de andere West-Vlaming in de selectie, werd knap 15de. “De laatste ronde werd ik nog gehinderd door een valpartij, waardoor ik al enkele pijlen moest verschieten om nog voorin het peloton te geraken. Maar we mogen allemaal tevreden terugblikken op dit WK.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier