Zilver en brons voor Vaste Vuist Lauwe op Belgisch Open Kampioenschap Trampoline

Redactie KW

Na slechts één jaar training behaalden Kiani Fermaut (9), Ornella Silva (11) en Jitske Lavaert (9) de tweede, derde en vierde plek op de finale van het Belgische Open Trampoline kampioenschap in Brasschaat.

Kiani Fermaut (9) wist een mooie zilveren medaille te veroveren. In de categorie van Ornella Silva (11) bleek uit de selectiewedstrijden al dat de eerste twee plekken voor Bierbeek zouden zijn. In de categorie van Jitske Lavaert (9) was de medaillestrijd ongezien nipt: de punten van de vijfde tot de tweede plek gingen van 51,9 naar 52,1 met een ex-aequo op 52,0. De ex-aequoregel was in het nadeel van Jitske. Hierdoor moest ze zich na een mooie wedstrijd tevreden stellen met een vierde plek.

Een trampolinewedstrijd bestaat uit twee aparte reeksen van 10 sprongen. Deze worden door een jurypanel beoordeeld op moeilijkheid en uitvoering. Op dit kampioenschap zitten de A-gymnasten in een aparte divisie. De andere gymnasten strijden onafhankelijk van leeftijd in aparte moeilijkheidscategorieën. Deze gymnasten trainen slechts 3 uur per week op trampoline.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier