Zeven West-Vlamingen op WK ploegentijdrit in Firenze

Redactie KW

Morgenochtend schiet het wereldkampioenschap wielrennen zich op gang met de ploegentijdritten voor dames (ochtend) en heren (namiddag). In beide wedstrijden komen er zeven West-Vlamingen – twee dames en vijf heren – aan de start.

‘s Ochtends verdedigen Celine Van Severen (zie onderstaand artikel) uit Meulebeke en Ann Sophie Duyck uit Deerlijk (afkomstig uit Izegem) onze eer als lid van Lotto-Belisol Ladies. Van Severen: “Met de ploeg hebben we hier een stage van een week achter de rug. Een ploegentijdrit – met het bepalen van de juiste volgorde en het inoefenen van de aflossingen – bereid je niet zomaar eventjes voor. Het was tevens de ideale voorbereiding op het WK op de weg, waarvoor ik ook geselecteerd werd. Bovendien was het in België slecht weer, terwijl we ons hier onder ideale omstandigheden konden klaarstomen. De ploegentijdrit wordt een leerschool. Ik zal misschien de minst sterke schakel van de ploeg zijn, maar ik houd mijn ogen en oren open. Ik wil uit deze ervaringen zoveel mogelijk leren.”

‘s Namiddags is het de beurt aan de heren. Alle West-Vlaamse aandacht gaat uit naar Kristof Vandewalle uit Torhout. Vorig jaar kon de renner van Omega Pharma-Quick.Step – tevens regerend Belgisch kampioen in de individuele tijdrit – zich samen met zijn ploegmaats tot wereldkampioen per ploeg kronen. Grote vraag is of ze dat kunstje kunnen herhalen. OPQS treedt aan met Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Niki Terpstra, Kristof Vandewalle en Peter Velits. Tom Boonen, die er nu niet bij is, werd in de selectie vervangen door Kwiatkowski.

Andere West-Vlamingen aan de start zijn Dieter Bouvry (Etixx-Ihned), Arthur Vanoverberghe, Pieter Vanspeybrouck en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise). (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier