Zeven Belgische skeeleraars naar WK in Argentinië

Redactie KW

België vaardigt zeker zeven skeeleraars af voor de wereldkampioenschappen, die van 7 tot en met 15 november in het Argentijnse Rosario worden gehouden.

Bij de senioren zijn de mannen Niels Provoost, Tim Sibiet en Maarten Swings geselecteerd. Bij de junioren bestaat de ploeg uit Sandrine Tas, Stien Vanhoutte, Ellen Van de Catseye en Yannis Vandebeeck. Mogelijk wordt de afvaardiging aangevuld met Ferre Spruyt, zo laat bondscoach Frank Fiers weten. “Zijn naam staat tussen haakjes op de lijst”, aldus Fiers. Spruyt manifesteerde zich het afgelopen weekend na een lange blessurepauze tijdens de Grote Prijs van Vlaanderen in Zandvoorde bij Oostende. Begin oktober moet Spruyt tonen dat hij in vorm is.

Omdat er de komende maanden in Europa nauwelijks wedstrijden zijn, gaat de ploeg in oktober een week op trainingskamp in Madeira. Vervolgens wordt er een week getraind op de overdekte baan van het Duitse Geisingen. Daar vonden eerder deze maand de voor België succesvol verlopen Europese kampioenschappen plaats.

Grote afwezige is Bart Swings, die in november zijn eerste internationale wedstrijden op de schaats afwerkt. Als de skeeleraars in Argentinië actief zijn, schaatst de jongste van de Swings-broers naar alle waarschijnlijkheid een wereldbekerwedstrijd in Japan.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier