Zes West-Vlamingen starten zaterdag in de Ronde van Spanje

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op zaterdag 24 augustus start de Ronde van Spanje met een ploegentijdrit in Vilanova de Arousa. Er komen in die Vuelta 21 Belgen, onder wie zes West-Vlamingen in actie.

Klaas Lodewyck rijdt voor het tweede jaar op rij de Vuelta. De 25-jarige Esenaar rijdt voor BMC in dienst van zijn maatje Philippe Gilbert.

Gianni Meersman (27) (Omega Pharma-Quick.Step) is de snelste Belg in de Vuelta. Hij mikt op een ritzege en wordt daarin bijgestaan door onder meer Guillaume Van Keirsbulck (22). De jonge renner uit De Haan rijdt in Spanje zijn eerste grote ronde.

Serge Pauwels uit Bredene is de man die bij Omega Pharma-Quick.Step in de bergen wordt uitgespeeld. De 29-jarige renner moet het proberen in een lange aanval.

Belgisch kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle (28) is de vierde West-Vlaming bij Omega Pharma-Quick.Step. Hij moet meteen aan de bak komende zaterdag in de ploegentijdrit. Verder wil hij zich tonen in de individuele chronorace en in het middengebergte.

Jurgen Van de Walle kan puren op tonnen ervaring in rittenkoersen. De 36-jarige Lotto Belisolrenner uit Eernegem trekt naar de Vuelta als superknecht voor Jelle Vanendert en Bart De Clercq.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier