Zeilwagenrijden – Belgen uitstekend op WK

Redactie KW

Dag 2 van het WK zeilwagenrijden in De Panne was zeer succesvol voor de Belgen. Yann Demuysere is de onbetwiste koning van de Standaardklasse.

De jongste Demuysere won alle drie de reeksen, en staat dan ook afgescheiden aan de leiding in de Standaardklasse. Maar ook de andere Belgen doen het goed. Thierry Kaisin veroverde vandaag een 2e en een 3e plaats. Hij staat voorlopig als 4e genoteerd. Ook de jeugd toont zich sterk in deze klasse: Jacob Nollet en Herbert Vermeulen, beiden 17 jaar oud, staan voorlopig op respectievelijk de 5e en de 6e plaats in de rangschikking.

Ook Henri en Pascal, de oudere broers van Yann Demuysere, doen het uitstekend. Henri won vandaag de tweede manche in Klasse 2, en was vijfde in de derde. In de algemene stand is hij daardoor tweede na de Fransman Ludovic Wasselin. Alexander Maere is vierde, Johan Sobry zesde, en Pascal Demuysere zevende.

Klasse 3 was zwak begonnen, maar op dag 2 herpakten de Belgen zich. Ivan Ameele steeg door een zege in manche 2 naar plaats drie, titelverdediger Egon Plovier is opgeschoven naar de vierde stek.

Het wereldkampioenschap loopt nog tot en met vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier