Zeilers maken zich klaar voor Olympische Spelen in Londen

Redactie KW

Over goed drie weken beginnen de dertigste Olympische Spelen in Londen. Drie Belgische zeilers hebben zich kunnen selecteren voor de wedstrijden in Weymouth, een kustplaatsje in Dorset op bijna tweehonderd kilometer van Londen. Evi Van Acker is de grootste medaillekandidate, Sigrid Rondelez hoopt op een plaats in de top tien, net als debutant Wannes Van Laer uit Wijtschate.

Wannes Van Laer bezorgde België een plek op de Spelen met zijn 62ste plaats op het WK in Perth, goed voor een 31ste plaats in het landenklassement. 35 landen mogen naar Londen. Om zelf naar de Spelen te mogen moest Van Laer wel gedelibereerd worden door het BOIC, maar nadien voldeed hij in de Kieler Woche toch nog aan de norm. Van Laer ziet zijn eerste Olympiade vooral als een kennismaking. Pas in Rio 2016 wil hij in de Laser Standard-klasse voor de prijzen gaan.

De West-Vlaamse windsurfster Sigrid Rondelez staat voor haar derde Spelen, na Sydney en Athene. 41 jaar is ze nu, maar niet minder ambitieus dan voor haar comeback. Het Olympisch zeiltornooi begint voor Van Laer op maandag 30 juli, een dag later mag ook Rondelez het water op.

(J.S.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier