Zdenek Stybar wint Kermiscross in Ardooie

Redactie KW

Wereldkampioen Zdenek Stybar (Telenet-Fidea) heeft donderdag de 16e editie van de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. De Tsjech kon in een sprint met drie Sven Nys en Klaas Vantornout achter zich houden. Niels Albert werd vierde, voor Rob Peeters.

Vroeg in de wedstrijd gooide Klaas Vantornout een eerste bommetje. Zijn tempoversnelling zorgde ervoor dat zich een kopgroep vormde van elf renners. Pas op drie ronden van het einde spatte deze volledig uit elkaar. Sven Vanthourenhout, Klaas Vantornout, Sven Nys, Niels Albert en Zdenek Stybar gingen er vandoor. Sven Vanthourenhout moest zijn metgezellen na pech laten rijden.

Dieter Vanthourenhout en Rob Peeters kwamen op hun beurt de kopgroep. Nog voor het ingaan van de slotronden werd er een nieuwe schifting doorgevoerd en enkel Sven
Nys, Klaas Vantornout en Zdenek Stybar konden nog sprinten voor de eindzege. Daarin stond er geen maat op Stybar, die zo zijn in zijn vijfde wedstrijd van het seizoen meteen zijn vijfde zege boekte. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier