Yves Lampaert behaalt provinciale titel bij de beloften in Dadizele

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Ingelmunsternaar Yves Lampaert bevestigde nog maar eens zijn goede vorm. Na zijn provinciale titel in het tijdrijden kroonde de renner van EFC-Omega Pharma-Quick.Step zich in Dadizele tot provinciaal kampioen op de weg.

Zaterdag stond in Dadizele het provinciaal kampioenschap voor beloften op het programma. Al na twee ronden trokken Yves Lampaert en Xandro Meurisse in de aanval. Even later kwamen nog een zevental renners aansluiten: Gianni Marchand, Jens Vandenbussche, Jens Wallays, Niels Godderis, Bert Vanlerberghe, Jonas Viaene en Yoakim Van Den Abbeele, die even later letterlijk wegviel uit die kopgroep.

De resterende acht koplopers werden nooit meer bedreigd en gingen samen de slotronde in. Een bedrijvige Niels Godderis probeerde nog enkele malen zijn medevluchters te ontlopen, maar in de sprint toonde Yves Lampaert zich de snelste van de kopgroep. De Ingelmunsternaar haalde het voor Bert Vanlerberghe en Jens Vandenbussche. Na zijn provinciale titel in het tijdrijden, mag hij zich nu ook provinciaal kampioen op de weg noemen.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier