Yentl Bekaert nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen

Redactie KW

Op het BK veldrijden in Waregem heeft Yentl Bekaert (14) uit Passendale zich tot nieuwe kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen gekroond. Bekaert toonde zich na een beklijvend duel met Arno Debeir uit Torhout net iets sterker.

Bekaert ging er meteen vandoor, maar Debeir kon terugkomen. Meer zelfs, de renner van Jonge Renners Roeselare nam even de leiding, maar moest door een foutje Bekaert – sinds 1 januari aan de slag bij Avia Crabbé Westhoek – weer laten voorgaan. Debeir was duidelijk ontgoocheld met zijn zilveren medaille. Ook op het PK in Lichtervelde moest hij drie weken geleden Bekaert – toen nog zijn ploegmaat bij Jonge Renners Roeselare – laten voorgaan.

“Dit was een mooi parcous”, aldus Bekaert. Opvallend: het werd een loodzware titelstrijd, want net voor de start was er een stevige regenbui. “Elke ronde die zandbak, dat begon zich te wreken. Soms was het zelfs een voordeel dat je liep. Arno was vorig jaar mijn ploegmaat en in de laatste ronde sloeg hij een kloof, maar door een foutje van hem kon ik weer de leiding nemen.”

Andere opvallende West-Vlamingen waren Jelle Vlietinck, Mauri Vansevenant en Loeka Verdonck.

Jelle werd knap 6de. Mauri – zoon van ex-prof Wim – werd 9de. “Dit was echt zwaar”, proestte hij het meteen na zijn aankomst uit. “In de eerste ronde kwam ik op de trappen ten val. Ik miste meteen de boot. Anders had er meer ingezeten. Podium? Neen, daarvoor waren de anderen te sterk.”

Loeka Verdonck kende een moeilijk seizoensbegin, maar kijkt tevreden terug. “Het was toch lastiger dan verwacht, vooral het laatste deel van het parcours. Misschien hadden we door die lastige modderstrook kunnen rijden, maar dat zou niet slim geweest zijn. Anders had ik me op de bruggen kapotgereden.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier