Yale Eurofoottoernooi al voor de 14e keer op gang gefloten

Redactie KW

Het 14de Yale Eurofoottoernooi voor internationals U19 op het Hazebeek sportpark kende vrijdag een vlekkeloze start. Alle ingeschreven ploegen tekenden present en om 10.30 uur werden de eerste wedstrijden op gang gefloten. Kersvers toernooivoorzitter Joe Govaerts was zeer tevreden over de prachtige samenwerking van de tientallen vrijwilligers die het voetbal hoog in het vaandel dragen.

“Voor onze 14de editie van het Eurofoot tornooi hebben we opnieuw twee nieuwkomers. Voor het eerst sinds lang hebben we weer onze zuiderburen tot in Oostduinkerke gekregen. De Franse eersteklasser Valenciennes FC stuurt zijn U19 naar ons toernooi en treft er de twee sterkhouders van vorig jaar: West Ham United uit Londen en het Deense FC Nordsjaelland.”

“Normaal zou TSG Hoffenheim ook deelnemen, maar zij hebben op het laatste moment forfait moeten geven. Maar met KV Oostende, promovendus in de Belgische eerste klasse, hebben we een vervanger gevonden die zich zeker in de kijker zal willen spelen.”

De twee overige buitenlandse deelnemers zijn FC Utrecht en tweevoudig winnaar en vaste waarde Tottenham.

En naast Oostende treden aan Belgische kant dezelfde ploegen als vorig jaar aan: Club en Cercle Brugge, Standard, Anderlecht, Gent en Zulte-Waregem. Zij gaan de uitdaging aan om dit jaar voor een Belgische winnaar te zorgen. Dat is ondertussen ook alweer van 2009 geleden, toen Anderlecht voor de tweede keer won.

Eerste toernooidag

In groep A bleven West Ham en Anderlecht ongeslagen en tellen beide ploegen 6 punten, gevolgd door Club Brugge en AA Gent met 4 punten. Utrecht en KV Oostende staan voorlopig zonder punten op de vijfde en zesde plaats.

Zulte-Waregem kon alleen leider worden in groep B, Valenciennes kon naast Tottenham komen en Standard en Cercle moesten op zoek naar hun eerste punten.

Maar Zulte en Valenciennes hebben het laten afweten. Zulte verloor met 0-4 van Cercle Brugge, terwijl Standard in de laatste minuut de winning goal (0-1) maakte tegen Valenciennes.

Op die manier blijft Tottenham aan de leiding in groep B met 4 punten, op de voet gevolgd door Cercle Brugge, Standard, Zulte Waregem en Nordsjaelland met elk 3 punten. Valenciennes sluit de rij met 1 punt.

Zaterdagse matchen

Ondertussen werden ook al de eerste matchen van de zaterdag afgewerkt. In groep A verloor AA Gent van FC Utrecht met 0-1. Anderlecht ging onderuit tegen West-Ham met 0-4. West-Ham blijft alleen leider met 9 punten gevolgd door Anderlecht met 6. Tottenham blijft aan de leiding in groep B met 7 punten, ze wonnen met 0-1 van Zulte Waregem.

Nordsjaelland zit hen echter op de hielen, na hun overwinning tegen Standard (3-0) volgen zijn met 6 punten. Volgende matchen (13u15 – groep A): KV Oostende – West Ham en AA Gent – Club Brugge. Vinden Gent en Brugge aansluiting met de top 2 en scoort Oostende z’n eerste punten? U leest het op deze site.

Verder programma

Vandaag, zaterdag 3 augustus, starten de wedstrijden opnieuw vanaf 10.30 uur tot 17.30 uur. Op zondag 4 augustus staan de halve finales om 11 uur, de ereplaatsen 13.30 uur en 15.00 uur en de finale om 16.30 uur gepland.

De toegangsprijzen bedragen 10 euro voor een dag en 16 euro voor twee dagen. Drie dagen kost 20 euro en een ticket voor zondagswedstrijden met VIP-maaltijd kost 65 euro.

Volg alles op: www.eurofoot2000.be.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier