Xavier Malisse wint dubbelspel in San Jose

Redactie KW

Xavier Malisse heeft gisteren het dubbelspel van het ATP-toernooi in het Amerikaanse San Jose gewonnen. Samen met de Zuid-Afrikaan Mark Knowles nam de 31-jarige West-Vlaming met 6-4, 1-6 en 10-5 de maat van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Duitser Frank Moser.

In de halve finales hadden Malisse en Knowles zaterdag Olivier Rochus en de Luxemburger Gilles Muller uitgeschakeld. Voor Malisse is het de zevende dubbelzege in het ATP-circuit, de tweede met Knowles. Met Rochus won hij in 2004 Roland-Garros en in 2005 in Adelaide. In 2007 won hij in Delray Beach met de Amerikaan Hugo Armando en in Chennai met Dick Norman en vorig jaar schreef hij met de Oekraïner Alexandr Dolgopolov Indian Wells en met Knowles Los Angeles op zijn naam.

De 40-jarige Knowles won al 55 dubbeltoernooien. Dat deed hij vooral aan de zijde van de Canadees Daniel Nestor, de huidige nummer drie van de wereldranking. Knowles is een voormalige nummer een van de wereld, maar is nu naar de 63e plaats afgezakt. Malisse is 29e op de wereldranglijst van het dubbelspel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier