Xavier Malisse: Vlaamse elitesporters krijgen extra infosessies over whereabouts

Redactie KW

De Vlaamse Gemeenschap zal dit jaar nog twee nieuwe infosessies rond whereabouts geven aan topsporters. Dat melden enkele kranten vandaag. Aanleiding is de heisa rond de schorsingen van tennissers Xavier Malisse en Yanina Wickmayer. Die waren niet in orde met hun verblijfsgegevens en werden daardoor allebei voor één jaar geschorst. Beiden gaan overigens in beroep.

De topsporters zullen op 27 november of 14 december uitleg krijgen over hoe ze met het ADAMS-systeem (Anti-Doping Administration & Management System) kunnen werken en wat precies van hen verwacht wordt conform de internationale code van het Wereldantidopingagentschap (WADA).

“Ook de verantwoordelijken van de sportfederaties zijn van harte welkom”, zegt dokter Hans Cooman, arts van de Vlaamse Gemeenschap in Het Nieuwsblad. “Het is belangrijk dat ook zij weten wat ze kunnen en moeten doen”, klinkt het.

Behalve een extra informatieronde gelden de vergaderingen ook als een soort evaluatie, ongeveer één jaar na het invoeren van de whereabouts. “Alle opmerkingen over het systeem zijn welkom: dingen die goed zijn, dingen die minder vlot lopen. Al kunnen wij niets veranderen aan ADAMS, we zullen de opmerkingen wel doorspelen aan het WADA”, aldus Cooman.

(bron: belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier